Tanja Orning inviterer:
Frihet, strenghet og kjærlighet

Tanja Orning inviterer er en konsertkveld der kjente samtidsmusikkutøvere presenterer sitt forhold til partitur, fremføring og utøverkunst.

Fredag 12. februar blir et musikalsk og verbalt møte mellom tre av Norges mest interessante samtidsutøvere i dag. Cellist og komponist Tanja Orning inviterer til konsertsamtale med kontrabassist/komponist Håkon Thelin og klarinettist/komponist Kristine Tjøgersen

Disse tre eliteutøverne vil utdype sine tanker om noen av sine favorittstykker og konkretisere med eksempler. De vil også spille forskjellige duoer og trioer i et spenn mellom stor utøverfrihet og streng partiturtrohet. En unik invitasjon inn i tre kreative utøveres refleksjoner omkring musikk og tolkningsrom.

Det blir musikk av bl.a.: Christopher Fox, Håkon Thelin, James Saunders, Iannis Xenakis, Matthias Spahlinger, Lene Grenager og Giacinto Scelsi + urfremføring av Håkon Thelins «Microtonal Tuning Pieces Nr. 1: Bukkehornspolsen».

Tanja Orning er en profilert utøver av samtidsmusikk og eksperimentell musikk. Etter studier i Oslo, i London med Willian Pleeth og i USA med Janos Starker (som Fulbrightstipendiat), jobbet hun som alt. solocellist i Stavanger Symfoniorkester i 5 år da hun valgte å forlate orkesterlivet for å kunne realisere sine egne prosjekter innenfor et vidt spekter av uttrykk. Hun spiller bl.a.med gruppene asimisimasa, BOA og Dr.Ox i tillegg til solo-prosjektet Cellotronics. 

Håkon Thelin: Foto: Bjørn Thevik.

Håkon Thelin er kontrabassist og komponist. For øyeblikket deler han sin tid mellom Ensemble Modern og Musikfabrik, to av verdens ledende samtidsmusikk-ensembler, og trioen POING some r hans viktigste gruppe gjennom mer enn 13 år. Thelin har gitt ut flere soloalbum, og for Light vant han Spellemannprisen 2011 i klassen samtidsmusikk. Han er førsteamanuensis i samtidsmusikk ved musikkhøgskolen. 

Kristine Tjøgersen.

Kristine Tjøgersen er komponist og fast klarinettist i ensemble neoN, asamisimasa, Polygon og WeDoMagic, og har samarbeidet med mange norske og utenlandske komponister. Hun har mastergrad fra NMH, i sine studier spesialiserte hun seg på samtidsmusikk og nye teknikker for klarinett. 

nyMusikk
12. februar
19:00

Kr 100/50 (medlemmer)

Dørene åpner 18:30.
Adresse: Platous gate 18, Oslo

Facebook-event