Tanja Orning inviterer #4
Frihet, strenghet og kjærlighet

Med Tanja Orning, Aisha Orazbayeva og Anders Førisdal.

Cellist og komponist Tanja Orning inviterer to samtidsmusikkutøvere til konsert og samtale om deres forhold til partitur, fremføring og utøverkunst.

I den fjerde utgaven har hun med seg den kasakhstanske fiolinisten Aisha Orazbayeva og gitaristen Anders Førisdal til nyMusikk på Grønland.

Disse tre eliteutøverne vil utdype sine tanker om og presentere utdrag fra noen av sine favorittstykker, samt spille forskjellige duoer og trioer. Dette er en unik invitasjon inn i tre kreative utøveres refleksjoner omkring musikk og tolkningsrom. Orning om kveldens tematikk og innhold: 

- Frihet, strenghet og kjærlighet er tre sentrale tema i vårt virke som samtidsmusikere. Tanken bak denne kvelden er at dere skal treffe noen lidenskapelige og dedikerte utøvere som tar med noe av sin favorittmusikk. Vi skal spille for dere og prøve å formidle hva det er ved selve musikken som gjør at vi elsker den. Vi skal snakke sammen om drivkraften bak det å holde på med denne musikken, vårt forhold til komponister, partiturer, ulike frihetsgrader og tolkningsrom.

Musikk av Aldo Clementi, Salvatore Sciarrino, Maja S.K. Ratkje, Christian Blom, Georg Friedrich Händel, Clemens Gadenstätter.

Aisha Orazbayeva er en London-basert fiolinist og komponist fra Kasakhstan, kjent for sine tolkninger av samtidsmusikk og en radikal og nyskapende tilnærming til gammelt fiolin-repertoar. Hun har gitt ut tre kritikerroste album, spilt i New York’s Carnegie Hall, og er fast medlem av ensemblene Plus-Minus og Apartment House i London. Hun har samarbeidet med Tim Etchells i fiolin og spoken word performancer. 

Anders Førisdal er gitarist og komponist med mastergrad på Aldo Clementis musikk. Han har spilt i en rekke ensembler som Elision, Plus Minus, Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske, i tillegg er han fast medlem i asamisimasa. Han spiller sjeldne multi-strengers gitarer og mikrotonale gitarer.

Tanja Orning er en profilert cellist og komponist innen samtidsmusikk og eksperimentell musikk. Etter studier i Oslo, i London med Willian Pleeth og i USA med Janos Starker (som Fulbrightstipendiat), jobbet hun som alt. solocellist i Stavanger Symfoniorkester i fem år. Hun spiller bl.a. med gruppene asamisimasa, BOA og Dr.Ox i tillegg til solo-prosjektet Cellotronics. 

9. desember
nyMusikk 
20:00

Dørene åpner 19:30
Adresse: Platous gt. 18

Inngang: Kr 150/50 (medlemmer)
Kjøp billetter

Melder du deg inn i nyMusikk denne kvelden (medlemskap for 2018) får du konserten til medlemspris.

Facebook-event