nyMusikk presenterer:

Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen + Cikada Piano Trio + Jernberg & Hvizdalek

nyMusikk inviterer til en helaften på Parkteatret (obs: flyttet fra Jakobskirken!). Cikada Piano Trio åpner med et sammensatt repertoar med stykker av Buene, Crane og Sánchez-Verdú. Deretter følger kjernen i programmet med Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen, som i et krysningspunkt mellom jazz og samtidsmusikk skaper en form for uvanlig eksperimentell pop. Kvelden avsluttes med improvisasjonsmusikerne Sofia Jernberg og Agnes Hvizdalek som opptrer sammen for første gang.

PROGRAM

Cikada Piano Trio
Eivind Buene: Landscape with Ruins (2007)
Laurence Crane: Trio for Ros and Peter (1989)
José María Sánchez-Verdú: Territorio interior I (Trio N. V) (2014)

Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen
Musikk med utgangspunkt i albumet Forgaflingspop

Sofia Jernberg & Agnes Hvizdalek

Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen
Saksofonist Espen Reinertsen premierte sitt arbeid for Trondheim Jazzorkester på Moldejazz i 2015. Musikken var basert på hans da nylig utgitte soloalbum Forgaflingspop. Verket viser Reinertsens låtskrivertalent med vakre melodier, utforskende tekster, samt omfattende bruk av utvidede teknikker og improvisasjon.

Espen Reinertsen - vokal og tenorsaksofon
Sofia Jernberg - vokal
Christian Wallumrød - piano
Trine Knutsen - fløyte
Klaus Holm - klarinett
Eirik Hegdal - saksofon, klarinett
Eivind Lønning - trompet
Erik Johannessen - trombone
Ole Morten Vågan - bass
Erik Nylander - trommer
Kyrre Laastad - trommer
Tor Breivik - lyd

Trondheim Jazzorkester er et av de viktigste og kreative jazzensemblene i Norge. I løpet av de siste sytten årene har orkestret hatt et stort antall spennende prosjekter med norske og internasjonale jazzprofiler som Chick Corea, Pat Metheny, Joshua Redman, Stian Westerhus, Jenny Hval og Kristoffer Lo. Orkesterets kunstneriske leder siden 2017 er bassist Ole Morten Vågan.

Espen Reinertsen er saksofonspiller og improviserende musiker, og spiller blant annet i Streifenjunko, Christian Wallumrød Ensemble og Koboku Senjû. De seneste årene har han laget og produsert egen musikk, som har resultert i de to soloalbumene Forgaflingspop og Nattsyntese, begge utgitt på Susanna Sonata.

Cikada Piano Trio består av Kenneth Karlsson (piano), Odd Hannisdal (fiolin) og Torun Stavseng (cello). Siden 1989 har Cikada Ensemble etablert en rendyrket og velrenommert profil på den internasjonale samtidsmusikkscenen. Cikada Piano Trio er en av ensemblets mindre formasjoner. Trioen driver en bevisst utprøving av sitt format og utfordrer hvert enkelt instruments rolle i besetningen.

Sofia Jernberg. Foto: Jon Edergren.

Sofia Jernberg & Agnes Hvizdalek
For første gang vil de to sangerne og improvisatorene Sofia Jernberg og Agnes Hvizdalek opptre sammen.

Sofia Jernberg er en svensk/etiopisk sanger og komponist. En av hennes hovedinteresser som sanger er å utvikle stemmens "instrumentale" muligheter. Hun har gått en lang vei i arbeidet med såkalte "split tones", toneløs sang og forvrengt vokal.

Agnes Hvizdalek er improvisasjonsmusiker med stemme som hovedinstrument. Dedikasjonen til ny musikk og fascinasjon for den menneskelige stemmen kommer til  uttrykk i hennes abstrakte vokalmusikk. Hun jobber i et vidt spektrum av sjangre — fra jazz til støy og elektronisk dansemusikk til klassisk samtidsmusikk.

Konserten er et samarbeid mellom Midtnorsk Jazzsenter og nyMusikk.

Agnes Hvizdalek. Foto: Lisi Charwat.

8. februar 2018
Parkteatret 
20:00

Konserten er flyttet fra Kulturkirken Jakob!
Dørene åpner 19:30

Billettpriser: kr 250 / 200 (student) / 180 (medlem nyMusikk / Jazzklubb) + avgift på Ticketmaster
Kjøp billett

Facebook-event

Adresse: Olaf Ryes plass 11