nyMusikk Trondheim presenterer: 

Kamfest: nyMusikk Salong

I forkant av forestillingen «Blank Out» av Michel van der Aa inviterer nyMusikk Trondheim og Trondheim Kammermusikkfestival til nyMusikk Salong. 

I denne utgaven av Salong, ledet av Hild Borchrevink, møtes Bjørnar Habbestad, Michel van der Aa og Borchgrevink til samtale og refleksjoner rundt møtet mellom utøver og interaktiv teknologi og bruken av moderne teknologi som en naturlig del av komponering og den kunstneriske prosessen.

nyMusikk Salong er en serie hvor samtidsmusikk og andre eksperimentelle kunstformer blir belyst og diskutert i samtaler, paneler og foredrag.

Hild Borchgrevink virker som musikkritiker og skribent ved siden av egen kunstnerisk praksis. Fra 2012-2017 var hun redaktør for nettidsskriftet Scenekunst.no. Hun har en MFA i kunst og offentlige rom fra Kunsthøgskolen i Oslo og har før det studert musikkvitenskap ved UiO og skapende skriving ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. For tiden har hun arbeidsstipend som kritiker.

Bjørnar Habbestad er fløytist, komponist og lydkunstner utdannet i Bergen, London og Amsterdam. Som utøver jobber han i spennet mellom klassisk samtidsmusikk, støy, elektro-akustisk musikk og fri-improvisasjon og har samarbeidet med komponister og utøvere i Skandinavia, Europa, Asia og USA. Som komponist har han blant annet komponert for Carte Blanche, Borealisfestivalen og Bergen Kunsthall.

Habbestad er også kunstnerisk leder for nyMusikk og driver plateselskapet +3dB Records.

Michel van der Aa er årets festivalkomponist på Kamfest. Han hadde en nokså lang og uvanlig reise mot sitt komponistvirke. Han er utdannet lydingeniør og studerte også filmregi før han tok en grad i komposisjon, og i verkene hans kommer ofte hele den brede bakgrunnen hans til overflaten. Van der Aa er en pioner innenfor ny musikk og teknologi, og de sceniske verkene hans, som inkorporerer både film og samplede soundtracks, er sømløse hybrider av musikkteater og multimedia der både det sceniske, film og musikk veves sammen til collager.

Om kammeroperaen «Blank Out»

Kammeroperaen Blank Out fra 2016 er festivalkomponist Michel van der Aas kanskje mest spennende og ambisiøse verk. Her smelter ny teknologi og flere kunstuttrykk sammen til en større helhet. Sopranen Miah Persson er i denne forestillingen den eneste live aktøren på scenen. I hennes tette samspill med innspilt elektronisk musikk, barytonsolist og kammerkor foldes kammeroperaens handling ut. Høyteknologisk surround soundtrack og 3D-filmprojeksjon, både innspilt og live, skaper det kunstneriske landskapet.

Operaens libretto bygger på tekster av den sør-afrikanske dikteren Ingrid Jonker. Den dypt rørende historien handler om en voksen mann som blir konfrontert med sin barndoms store traume. På mesterlig vis bruker van der Aa musikk, nyutviklede teknikker og interaktiv 3D-film til å sette fokus på hvordan vi mennesker kan rekonstruere minner og forholde oss til traumatiske hendelser fra fortida.

28. september 2018
Olavshallen Foajescenen
18:30

Gratis inngang

Facebook-event