nyMusikk Trondheim presenterer:

Slagr + Monkey Plot

Slagr. Foto: Geir Dokken.

Slagr er en kammerfolk-trio som søker langsomheten. Melodier strekkes ut og gjentas fra ulike innfallsvinkler, musikerne spiller hver sine linjer, som møtes innimellom før linjene tar ulik vei.

Musikken deres har utgangspunkt i folkemusikkens formspråk, samtidig som all musikk er nykomponert. De mottok Spellemannprisen i åpen klasse for albumet short stories i 2015, og i høst er de plateaktuelle med en rykende fersk utgivelse.

Anne Hytta, hardingfele,
Amund Sjølie Sveen, vibrafon og glass
Katrine Schiøtt, cello

//Trioen Slagr leverer norsk musikk for et internasjonalt publikum. (…) [De har] mer til felles med Brian Eno enn Myllarguten. Nydelig instrumentert, med vibrafonlyden som smyger seg inn mellom cello- og feleklangen, beveger musikken seg i et landskap der det melodiske definerer harmonikken gjennom gjentatte fraser og utstrukket tid. Dette er moderne folkemusikk med eldgamle røtter. Maja Ratkje, Morgenbladet//

Monkey Plot.

Monkey Plot er en improvisert reise gjennom ørken-blues, amerikansk countryrock, norske klangflater og japansk noh-teater. Bandet ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2014 under Jazzintro og fikk den utmerkelsen for sitt særegne tonespråk og univers.

Christian Skår Winther, gitar,
Magnus Skavhaug Nergaard, bass,
Jan Martin Gismervik, trommer.

14. mars 2018
Kunsthall Trondheim