Ultimafestivalen 2016

Jacob Kierkegaard

Live performance og kunstnersamtale.
Den Berlin-baserte lydkunstneren Jacob Kirkegaard bruker opptak fra så forskjellige steder som de radioaktive sonene i Tsjernobyl til kanalene i menneskets indre øre for å vise kreftene og sjelen i noen av verdens mest ekstreme omgivelser.

I tillegg til sin utstilling MELT på Fotogalleriet, vil den danske kunstnere Jacob Kierkegaard gjøre en live performance av verket ISFALD (2013). Følges av en kunstnersamtale ledet av nyMusikks kunstneriske leder, Anne Hilde Neset, om forholdet mellom lyd og fotografi.

I den nye installasjonen MELT, laget for Fotogalleriet i Oslo, kombinerer Jacob Kierkegaard naturopptak tatt med fra Ilulissat-isbreen på Grønland, nord for polarsirkelen, i et audio-visuelt verk som plasserer publikum midt i lyden av kalvende breer, traumatiske knirk og stønn fra smeltende is og iskalde stormkast fra Arktis. Med mikrofoner som er senket i havet og boret inn i isen avdekker han en verden av fjerne, dundrende lyder fra steder som på overflaten synes fredelige.

MELT er en del av Fotogalleriets gruppeutstilling om Arktis, For a gentle song would not shake us if we had never heard a loud one, som er kuratert av Stephanie von Spreter. Utstillingen åpner 8. september.

Et samarbeid mellom Ultima, Fotogalleriet og nyMusikk.

Fotogalleriet
9. september
18:00

Gratis

Utstillingsåpning 8. september.
Adresse: Møllergata 34.