Ultima:
Avslutningskonsert med Karin Krog & John Surman

Ultimafestivalen avslutter med en fullspekket konsert med Karin Krog, John Surman, Ben Frost, TCF og Jeppe Just Instituttet. Konserten er et samarbeid mellom nyMusikk, Ultima og NATT&DAG.

Karin Krog og John Surman i 1978. Foto: Karin Krog.

En av Norges fremste jazzsangere med stor internasjonal anseelse, Karin Krog, er med når Ultima runder av med stor konsert på Vulkan. Krog og den engelske multi-instrumentalist John Surman har hatt et duosamarbeid i mange år. De tilhører begge en generasjon av europeiske musikere som har arbeidet  med å utvide jazzens internasjonale horisont og var begge tidlig ute med å ta i bruk  elektronikk i jazzsammenheng. De har spilt inn flere plater sammen bl.a. for ECM. To av deres innspillinger har vunnet Spellemannspris i kategorien jazz. De begynte sitt samarbeid med å utforske samspill mellom stemme og saksofon og med elektroniske bakgrunner og diverse tilsatser til bruk i ”Live electronics”.

Hør intervjuet med Karing Krog fra Off The Page Oslo 2014.

Australske Ben Frost som siden platedebuten i 2003 har markert seg med intens, strukturell, minimalistisk lydkunst med røtter i ”militant post-klassisk” elektronisk musikk. Frost har siden 2005 husert på Island der han driver kollektivet/plateselskapet Bedroom Community. I 2010 ble han plukket ut av Brian Eno til ’Rolex Mentor and Protégé program’. Han samarbeider med en rekke andre musikere og artister om bl.a. opera, installasjoner, lydkunst og filmmusikk. I 2013 regisserte han sin første opera, basert på Iain Banks berømte roman ’The Wasp Factory’. På Ultimas avslutningskonsert spiller han fra sitt nye kritikerroste album A U R O R A.

Med forkjærlighet for musikalsk skramle-estetikk og metallisk energiutladning, blandet med lirekasse og 70-og 80-talls synth, er voldsomhet, ufrivillig teater, nostalgi, musikalsk mismatch og sammenbrudd, består danske Jeppe Just Instituttets repertoar av alt fra vuggesanger til drikkeviser instrumentert for hjemmelagde instrumenter.

TCF er kunstner og musiker Lars Holdhus som gjennom forskjellige teknikker utforsker koder og kryptografi i relasjon til musikalsk komposisjon. De musikalske referansepunktene er hentet fra elektroakustisk musikk, hardstyle, hardcore, poesi og digital støy.

Vulkan Arena
20. september
22:00

100 kr
Kjøp billetter
Kart