Ultimafestivalen 2015
James Hoff + Afrikan Sciences + Hilde Holsen

Ultima og nyMusikk presenterer en tredobbel forestilling med utgangspunkt i det Berlin-baserte plateselskapet PAN. Selskapet drives av den amerikanske musikeren Bill Kouligas (Hiss Golden Messenger), og har de siste årene utviklet seg til å bli en pålitelig leverandør av spennende utgivelser i området elektronisk/eksperimentell musikk.

Noen av PANs mest omtalte utgivelser er det Brooklyn-baserte Afrikan Sciences og James Hoff som står bak.

Eric Porter aka Afrikan Sciences. Foto: presse.

Afrikan Sciences (Eric Douglas Porter) har en lang musikalsk bakgrunn og er kjent for sin frie polyrytmikk og komplekse melodier i en slags krysning mellom afro-futurisme, science fiction, hiphop, jazz og house-musikk.

Med sitt fjerde album Circuitous (2014) beviste han nok en gang at han er en artist som transenderer klubbmusikken og våger å ta turen inn i det ukjente. Live er han kjent for bruk av en kombinasjon av kontrabass, platespiller og elektroniske effekter.

James Hoff er en New York-basert kunstner som arbeider på forskjellige plattformer, som maler, redaktør og forlegger, forfatter, foreleser og komponist. Hoff hadde liten musikalsk erfaring før han i 2011 debuterte med How Wheeling Feels when the Ground Walks Away, bygget på feltopptak fra ulike opprør i Europa og Sør-Amerika.

På sitt siste album, Blaster fra 2014, utforsket han sin interesse for datavirus. Å infisere lydfiler med det såkalte Blaster-viruset ble grunnlaget for en personlig tolkning av ordet dansemusikk. Hoff er en kunstner som tenker svært konseptuelt, med et menneskelig og iørefallende resultat.

Norske Hilde Holsen innleder kvelden med sin dempede trompet, også fremført for en fullsatt kirke i Oslo i forbindelse med nyMusikks Only Connect-festival. Hun improviserer og bearbeider musikken i sanntid, og skaper på den måten glødende, harmoniske og melankolske lydlandskaper.

I samarbeid med Ultima og Blå.

Blå
17. september
22:00

Kr 200/100.