Veneziabiennalen 2015: 

Sofia Jernberg og Camille Norment

nyMusikk presenterer Sofia Jernberg og Camille Norment i performance under Veneziabiennalen 2015, i co-produksjon med OCA og Ultima. 

Sofia Jernberg (pressefoto) og Camille Norment (Foto: OCA, Herman Dreyer).

Camille Norment er født i USA og basert i Oslo. Hennes praksis inkluderer performance, installasjon, tegning og lyd. I sitt arbeid undersøker hun hvordan kroppen er tilknyttet miljøet gjennom lyd, og reflekterer over dissonansens kraft for å skape et rom for ny og bekreftende tenkning. Hun fremfører solo, i samarbeid med andre kunstnere for utvalgte prosjekter, og med sitt ensemble, Camille Norment Trio, som består av Vegar Vårdal (hardingfele), Håvard Skaset (elgitar), og Camille Norment (glassharmonika).

Sofia Jernberg jobber innenfor et bredt musikalsk felt. Hun er en av lederne og komponistene for den moderne jazzgruppen PAAVO og kvartetten The New Songs. Hun har også fremført Arnold Schönbergs «Pierrot Lunaire» og har en sentral rolle i Salvatore Sciarrinos opera Lohengrin som ble satt opp av nyMusikk Bergen. Jernbergs sangvokabular inkluderer lyder og teknikker som ofte står i motsetning til en naturlig sangstil. Hun har gått en lang vei i arbeidet med såkalte "split tones", tonløs sang og forvrengt vokal.

Camille Norment. Foto: Marta Buso, OCA.

Veneziabiennalen 2015: 9. mai – 22. november
Norge er for første gang i historien eneste oppdragsgiver ved den nordiske paviljongen under den 56. internasjonale La Biennale di Venezia. Til denne anledningen har Office for Contemporary Art Norway (OCA) valgt kunstner Camille Norments Rapture - et prosjekt bestående av en separatutstilling i den nordiske paviljongen, en performance-serie, og en 3-dels publikasjonsserie. Prosjektet er på oppdrag fra kuratert av Katya García-Antón i samarbeid med Antonio Cataldo, OCA. nyMusikk er glade for å være en del av samarbeidet sammen med Ultimafestivalen. 

“Camille Norment er en av de mest spennende kunstnerne i Norge i dag. Hun skaper kunst som oppleves både på et fysisk og poetisk nivå. Hennes praksis er uvanlig i måten den går på tvers av musikk- og kunstfeltet, samtidig som den belyser historiske og soniske dikotomier i sporingen av kontemporære uløste sosiale dialoger.”
Kurator Katya García-Antón

Venezia
21. november

Datoer i Venezia:
6. mai: Camille Norment Trio
7. mai: Camille Norment Trio
8. mai: David Toop og Camille Norment
10. juni: Camille Norment Trio
11. juni: Camille Norment og Sofia Jernberg
12. juni: Camille Norment Trio
21. november: Camille Norment og Sofia Jernberg

Datoer i Oslo:
6. juni: Camille Norment og David Toop, Only Connect-festival
13. september: Camille Norment Trio, David Toop og Oslo 14, Ultima