Voice Is The Original Instrument

nyMusikk, Kunsthall Oslo og 1857 har gleden av å invitere til Voice Is The Original Instrument: Konserter, paneldiskusjon og sommerfest.

Joan La Barbara, Nicholas Bullen, Sue Tompkins, Stine Janvin Motland. Kuratert av Mark Beasley i samarbeid med Kunsthall Oslo og nyMusikk. Paneldiskusjon med kunstnerne finner sted på nyMusikk, konsertene på utstillingsstedet 1857, et tidligere trelastlager med monumental høyde og klang, begge steder holder til på Grønland. Arrangementet er støttet av Oslo kommune.

Voice Is The Original Instrument er en minifestival kuratert av Mark Beasley i samarbeid med Kunsthall Oslo og nyMusikk, hvor stemmen og vokale uttrykk er i fokus. Joan La Barbara, et verdensnavn og en pioner innen eksperimentell vokal, og Nicholas Bullen, tidligere medlem av Napalm Death, kommer, sammen med den anerkjente billed- og performancekunstneren Sue Tompkins og den norske avantgarde-vokalisten Stine Janvin Motland. 

Program

Paneldiskusjon på nyMusikk
Kl. 18:00: Odd Mouth Sound 
En samtale mellom kunstnerne og kurator Mark Beasley om de ulike tilnærmingene til vokale komposisjoner, om møter mellom billedkunst og vokal og om hva det faktisk betyr å lage en ”vocal fry” og et ”death grunt!” . 

Konserter på 1857
Kl 19:30 dørene åpner
Konserter fra kl 20:00, ca 30 minutter hver konsert

Den amerikanske komponisten og sangeren Joan La Barbara (f. 1947) regnes som en av verdens fremste utøvere innen eksperimentell vokal og er en ledende skikkelse på området. Hun var en av de første som skapte forbindelseslinjer mellom det eksperimentelle musikkfeltet fokusert på stemme og samtidskunst, og har samarbeidet med verdensnavn som John Cage, Steve Reich, Robert, Robert Ashely, Bruce Naumann, Judy Chicago og Matthew Barney. I 1976 utga hun det banebrytende verket Voice is the original instrument som har blitt stående som en klassiker innen eksperimentell vokal og komposisjon. 

Den engelske kunstneren, vokalisten og musikeren Nicholas Bullen (f. 1968) er en av grunnleggerne av Napalm Death, bandet som regnes som opphavet til grindcore- sjangeren, en blanding av ekstrem metal og punkrock. I sitt soloprosjekt Alienist fortsetter Bullen å utforske og å presse stemmen til det ytterste av hva man skulle tror er mulig. 

Den Glasgow-baserte billed-og performancekunstneren Sue Tompkins (f. 1971) er tidligere sanger i kultbandet Life Without Buildings. I sine vokal-performancer dekonstruerer og rekontekstualiser hun poptekstens fraser, med et helt særegent uttrykk.

Berlinbaserte Stine Janvin Motland (f. 1985) er vokalist og komponist, og jobber med eksperimentell musikk, lyd og audiovisuell performance. I arbeidet med utvidede vokalteknikker utforsker hun stemmens akustiske potensiale, hvor stemmen alene illuderer elektronisk musikk. 

Mark Beasley (f. 1964) er kurator, skribent og kunstner basert i New York. Han har i flere prosjekter fokusert på stemmebruk i samtidskunsten, blant annet som kurator tilknyttet performancefestivalen Performa. 

18. juni

nyMusikk
18:00

1857
19:30

Gratis adgang. 

Adresser:
nyMusikk, Platous gate 18
1857, Tøyenbekken 12

Facebook-event