Workshop med Natasha Barrett og Anders Vinjar

nyMusikks komponistgruppe presenterer:
Natasha Barrett og Anders Vinjar er ledende aktører på komponering og framføring av akusmatisk musikk både nasjonalt og internasjonalt. Sammen leder de gruppen ELECTRO AUDIO UNIT (EAU), som består av komponister og billedkunstnere som presenterer akusmatiske konserter og lydinstallasjoner, 3D ambisonics, og lydinstallasjoner med projisering og visuelle klangobjekter. NMK er stolte av å invitere dem til å holde en to dagers workshop på sitt spesialfelt, der et knippe av NMKs medlemmer får eksperimentere med lyd og rom. NMK-styret vil i dialog med Natasha Barrett og Anders Vinjar velge en håndfull aktive deltakere til workshopen, og deler av workshopen vil også være åpen for publikum.

Workshopen vil fokusere på diffusering og spatialisering av lyd i rommet:
- Historisk innføring i repertoaret fra de siste 60 årene, med analyse og demonstrasjon av ulike former for fremføringspraksis fram til i dag.
- Bevisstgjøring rundt hvordan romlige ideer fungerer i praksis, og tekniske og kunstneriske løsninger på spesifikke utfordringer.
- Eksperimentering med lyd og rom: Komponistene tar med egen datamaskin og lydfiler på egne eller andres verk, eller lydlige skisser/ideer som de ønsker å teste, redigere og utvikle i løpet av workshopen.

Oslo Teatersenter
16. - 17. juni 
kl. 09:00 - 17:00

Natasha Barrett. Foto: presse.