Vårprogram 2019 - NMK

 

NMK og Parallax
Lørdag 12. januar, 19:00
Forstanderskapssalen på Sentralen, Oslo

Amund Røe, Tine Surel Lange og Ernst van der Loo komponerer nye verk spesielt utviklet for Parallax’ unike soniske univers.

Amund J. Røe: Dimensjonaliteter for Parallax trio (22 minutt)

Tine Surel Lange: Organized Sound for Sounding Objects II: Metal and Metal for tre utøvere og lydlige objekter. (11 minutt).

"Metal and Metal" er skrevet for Parallax og er den del av verkserien "Organized Sound for Sounding Objects" som utforsker lyd skapt med lydlige objekter fra hverdagen (hovedsakelig fra kjøkkenet).

Ernst van der Loo: Empty Pockets in the Worn Metal Subway Dawn (2019) for Parallax and minimally amplified electronics. (19.30 minutt)

It's inspired by the William Burroughs novel Nova Express, from which I nicked the title also.

Prosjektet er initiert av Ny Musikks komponistgruppe.
Parallax trio er: Stian Omenås (trompet og perkusjon), Are Lothe Kolbeinsen (gitar og preparert gitar) og Ulrik Ibsen Thorsrud (trommer, perkusjon og sag). www.parallax.no

Velkommen til urfremføringer 12 januar!

 

Come closer! Del 3: Strykekvartett
Fredag 1. februar, 19:00
Caféteateret, Oslo

Velkommen til siste konsert i NMK's konsertserie "Come Closer". Etter to vellykkede konserter i høst arrangerer vi nå en konsert hvor hvert verk har forskjellig besetning.

Verkene er (ikke i konsertrekkefølge):
Agnes Ida Pettersen - Autumn
Asle Fjeldstad - Skulptur 1, 2 og 3
Hans Blok - Paldies,, Rasa
Maja Bugge - Shelter
Tze Yeung Ho - Shulammite (a) og (d)

Musikere:
Víctor Martínez Jara - Klarinett
Ragna Rian - Fiolin
Vilde Alme - Cello
Kamilla Ræder Kvarstein - Cello
Alexander Hofstad Berby - Piano
Sebastian Wemmerløv - Piano

Baren holder åpent, så kom og ta deg et glass og hør på rykende fersk ny musikk, komponert av våre medlemmer og fremført av fremragende musikere.

Billetter i døra: 100 / 50 (student, medlemmer av NyMusikk og honnør) / 0 (opp til 18 år).
Varighet ca en time.

 

SISU: Clear the Saloon! (ILIOS 2019)
Lørdag 2. februar, 20:00
Harstad kulturhus, Harstad

Film og slagverk! En sentimental men hardtslående western-promenade med SISU Percussion Ensemble i rollene som Billy the Kid og hans fingernemme kumpaner. I tillegg får du møte en syngende barpianist med norske aner.

Historien om Billy the Kid for film i kinoformat, levende slagverk og saloon-piano. Kreativ galskap, støvete Western-nostalgi og slagverkskunst på høyt nivå signert Ultima-gründer Geir Johnson. I tillegg til SISUs Tomas Nilsson, Bjørn Skansen og Bjørn-Christan Svarstad møter du Siri Torjesen i rollen som syngende barpianist.

I konsertens andre avdeling går vi ikke fra spøk til revolver, men om man vil fra Colt til klokkespill. SISU er Skandinavias fremste slagverksensemble, og de reiser ofte på turné med musikk som er bestilt fra norske og nordiske komponister. På ILIOS 2019 får vi blant annet oppleve musikk av medlemmer i nyMusikks komponistgruppe, og her har flertallet det til felles at de har et et godt stykke igjen til 40-årsdagen. Det er i så måte helt naturlig at kvelden avsluttes med støv og dekonstruert hip-hop, komponert av Ragnhild Tronsmo Haugland. Støv i bevegelse er vanligvis en lydløs affære, men ikke hos denne komponisten. Hun setter lyd på det, og bruker tre, skinn, elektronikk, digital manipulering, mikrofoner og lydanlegg.

Parallax
SISU