Høstprogram 2017 - Nordland

24. august - Hilde Marie Holsen
Trevarefabrikken, Henningsvær, kl 20:00-24:00

I samarbeid med festivalen Labert Oppmøte presenterer vi Hilde Marie Holsen fra Jølster som utforsker samspillet mellom trompet og elektronikk i improviserte lydlandskap. Her står de akustiske og elektroniske lydene i kontrast til hverandre, med melankolske klanger og melodiske tema. Musikken kan oppleves som både var, skjør og litt skakk, men også kraftig og dynamisk. Våren 2015 slapp Holsen debutalbumet sitt, Ask, på plateselskapet Hubro, og har med dét vekket mye oppmerksomhet i internasjonal musikkpresse – med kritikker fra bl.a. The Guardian, The Wire og The Quietus. Plata var også nevnt som ett av høydepunktene fra 2015 i NRK P2 sitt program Jazzklubben. Siden den tid har hun spilt på både norske og internasjonale festivaler som Punkt, Ultima, Rewire og 12Points, samt turnert i Europa med konserter i bl.a. Italia, Storbritannia, Luxembourg og Tyskland.

Labert Oppmøte er en ny festival for improvisert og eksperimenterende musikk i alle sjangere. I den første utgaven presenteres et knippe unge, lovende musikere fra den aktive norske og europeiske scenen for improvisert musikk og som publikum vil du få oppleve alt fra lavmælt utforsking av singer/songwriter-utrykket til feltopptak, minimalisme og støy.
Festivalen arrangeres i samarbeid med Ny Musikk Nordland, Trevarefabrikken og Nordland Fylkeskommune. 

Program for festivalen: 
Torsdag 24.08: Mission Abort, Henrik Pultz Melby, Hilde Marie Holsen
Fredag 25.08: GIRL, Jenny Berger Myhre, BEEATSZ, The Holy Mountain Duo

Facebook-event.

 

2. - 3. september - Event #1: Nyksund rundt på et døgn
Over hele Nyksund

Gjennom høsten vil vi presentere fem egenkuraterte og meget sjangerbrede events som beveger seg fra konsertsalen ut til spesifikke steder i Lofoten og Vesterålen. Første sted blir Nyksund i Vesterålen der vi inviterer til massiv sjangerblanding mellom ruiner og nybygg.

Medvirkende: Rune Mikkelborg er kulturformidler, musiker og tekniker med bred erfaring fra regionens kulturliv. Han underviser til daglig i rytmiske disipliner i Øksnes kulturskole. Christina Schmailzl er utdannet fiolinist fra konservatoriet i Tromsø. Hun underviser i flere disipliner i Øksnes kulturskole i tillegg til å opptre som solist og akkompagnatør i ulike konstellasjoner og sammenhenger. Rasmus Johansen er bassist og fra Sortland. Han tok sin utdannelse på jazzavdelingen ved konservatoriet i Amsterdam før han returnerte til hjemlige trakter. Til daglig er han musikkpedagog på musikklinja på Sortland videregående skole, og han er også aktiv i musikkmiljøet i regionen innenfor de fleste sjangre.

Program

Lørdag 2. september

Kl 16:00, Redderiet Nyksund Kulturfabrikk:"Die Sonate in Urlaut" av Kurt Schwitters (1932).

Kl 18:00, Nyksund Brygge: "Nyksund Blues - Et oppgjør med tiden"; i ti år har trioen DiRR latt konsertforestillingen Nyksund Blues anta stadig nye former. Dette er en taktløs vandring i 12 akter, uten årer, seil eller ror - i toner og ord. Landskapet er Nyksund: to små holmer i havet gjort landfast med stein stablet på stein. Musikalske og litterære impulser fra fjern og nær rører opp og setter landskapet i bevegelse.

Kl 21:00, Arthurbrygga: "Rapport fra Blaasund" - et mangefasettert familieportrett som har ligget i en skuff siden 2004 uten å ha funnet hvile. Medvirkende: Rune Mikkelborg og Rasmus Johansen.

Søndag 3. september

Kl 12:00, Zoar Nyksund bedehuskapell: "Konfesjonsløse salmer". Medvirkende: Rune Mikkelborg og Christina Schmailzl.

Kl 14:00, Torget i Nyksund: "Etterbilder parafrase". Dette stykket ble urfremført ved markeringen av Skulpturlanskap Nordlands 25-årsjubileum på Myre i mai i år. «Etterbilder» er to identiske skulpturer, den ene plassert på Myre, den andre i Nyksund. Medvirkende: Rune Mikkelborg og Christina Schmailzl

26. oktober - asamisimasa

Lofoten Kulturhus (Lillemolla), Svolvær, kl. 20:00

Lofoten Kulturhus i Svolvær der vi presenterer det prisvinnende norske samtidsmusikkensemblet asamisimasa. Progammet består av fire verk, som på hver sin måte utforsker hva musikk kan uttrykke idag, av fire nålevende komponister som ensemblet omtaler som fire av de mest eksperimentelle komponistene vi har i Norge idag. Mere info følger.

Konserten er del av nyMusikk Nordland sin eventserie der eksperimentell og sjangeroverskridende lyd presenteres fem forskjellige plasser i Lofoten og Vesterålen - støttet av Kulturrådet og Nordland Fylkeskommune.

Program: Lene Grenager: (uten tittel), Tine Surel Lange: PRESSURE, Trond Reinholdtsen: Spätstil (Epilogue to "Unsichtbare Musik"), Øyvind Torvund: Willibald Motor Landscape.

 

16. desember - The Holy Mountain

Meieriet Bibliotek, Leknes, kl 19:00

The Holy Mountain er en norsk duo bestående av Andreas Angell (akkordeon) og Aleksander Tidemann (synthesizer og trommer). Stilen er en kombinasjon av psykedelisk cinematisk estetikk og minimalistiske musikalske temaer. Blant bandets inspirasjonskilder finner vi artister som bl.a John Carpenter, Philip Glass og Daft Punk. Før konserten blir det en forsamtale med The Holy Mountain i dialog med den Lofoten-baserte kunstneren Trygve Luktsvasslimo på Sans og Samling, Meieriet Kultursenter, Leknes.

Konserten er del av nyMusikk Nordland sin eventserie der eksperimentell og sjangeroverskridende lyd presenteres fem forskjellige plasser i Lofoten og Vesterålen - støttet av Kulturrådet og Nordland Fylkeskommune.

Hilde Marie Holsen. Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd.
asamisimasa. Foto: Luca Vitali.
The Holy Mountain. Foto: Katinka Hustad.