Vårprogram 2019

 

Acoustic Solitude Vol. 2 

18. januar kl 20:30 på Tou Scene

På denne konserten presenteres en rekke solister i et bredt sjangerspenn. Musikerne vil utforske mulighetene som finnes i den ensomme instrumentalistens møte med publikum. Både nykomponert musikk og improvisasjon står på programmet, med kun én regel: arrangementet gjennomføres helt uten elektroniske hjelpemidler. Det blir akustisk, nedtonet stemning, men desto mer uttrykksfullt. Konserten er en videreføring av fjorårets suksess på Loftet på Tou Scene.

Line-up:

Per Zanussi - italiensk-norsk bassist, komponist og bandleder kjent fra flere besetninger og utgivelser, f.eks. med Zanussi 5 og Trespass Trio. Zanussi ferdigstilte også nylig sitt forskningsprosjekt «Natural Patterns – Music Making With an Ensemble of Improvisers», som utforsker forholdet mellom komposisjon, improvisasjon, estetikk og lytting i store ensembler. På denne konserten spiller han derimot alene.

Anita Kaasbøll - sanger og komponist som jobber på tvers av ulike sjangre som jazz/improvisert musikk, rock/pop og samtidsmusikk. Kaasbøll bruker ofte elektronikk i tillegg til stemmen på scenen, men nyMusikk har for anledningen utfordret henne til å stille opp helt akustisk og uten sikkerhetsnett.

Karin Hellqvist - denne svenske fiolinisten er spesielt interessert i samtidsmusikk, og ved siden av sin solovirksomhet er hun aktiv i noen av de ledende ensemblene for ny musikk i Skandinavia som Cikada, Oslo Sinfonietta og Ensemble neoN. På kveldens konsert bringer hun med seg sin store klanglige spennvidde og kontrastrike uttrykk – vi gleder oss.

Didrik Ingvaldsen – trompetisten har gjennom en årrekke vært en av Stavangers mest betydningsfulle improvisasjonsmusikere. Som en moderne musiker med flere oppsiktsvekkende album bak seg, har han høstet anerkjennelse fra hele verdens kriker og kroker. Vi aner ikke hva han skal gjøre på nyMusikks konsert, men vi er veldig gira.

..og muligens kommer det flere også.

Konserten er støttet av Norsk kulturråd og Stavanger kommune.nyMusikk Stavanger og zang: presenterer:

Träden (Träd, Gras och Stenar) + Anders Hana

3. februar 2019 RIMI/IMIR 19:00

Facenook-event

Konsertstart: 20:00
​Billett: 150 kr, Student/nyMusikk: 100 kr. Billetter

TRÄDEN (Träd Gräs och Stenar)
Det legendariske svenske bandet Träd, Gräs och Stenar har siden slutten av 60-tallet kultivert et unikt lydbilde, og regnes som et av de mest innflytelsesrike bandene på den eksperimentelle rockescenen både i Sverige og internasjonalt. Träden ble startet i 1969 av restene fra det psykedeliske bandet Pärson Sound, og har siden den tid spilt in en rekke, turnert verden over, blitt oppløst, gjenoppstått, og medlemmer har kommet og gått. Bandet har i senere år bestått av Reine Fiske (fra Dungen) og Hanna Östergren, i tillegg til de gamle traverne Jakob Sjöholm og Sigge Krantz. I 2018 byttet de navn til Träden, og ga ut en selvtitulert plate som med den største selvfølgelighet føyer seg inn i en allerede ikonisk katalog.

ANDERS HANA (Brutal Blues, The End)
Anders Hana tolker norsk folkemusikk på gitar. Anders spilte slåtter på IMIR i september, og det vakte åtgaum. Vi er svært glade for å få ham tilbake.

Støttet av Norsk Kulturråd, Stavanger Kommune og Rogaland FylkeskommunenyMusikk Kids: Workshop med Alan Courtis

13.-15 februar på Gosen skole Stavanger
 nyMusikk Stavanger, Sinep Booking og Critical Mess presenterer:

Alan Courtis m.fl.

15. februar 2019 Consulatet 20:00 100kr inngang

Alan Courtis (Argentina) er en Buenos Aires-født eksperimentell komponist, musiker og grunnlegger av det argentinske kult bandet Reynols. Alan har et svimlende antall samarbeid og utgivelser bak seg blant annet med ­Pauline Oliveros, Lee Ranaldo, Jim O’Rourke, Keiji Haino, Merzbow, og Otomo Yoshihide. Courtis improviserer med elektronikk og instrumenter, og overrasker ofte med performance elemenner på konsertene. Courtis holder også en workshop i elektronisk musikk for barn med spesielle behov sammen med Sindre Bjerga i dagene før denne konserten. Denne workshop er arrangert av nyMusikk Stavanger.


Det blir også konserter med Dario Fariello, Scummy Såpe, Bjerga / Solheim / Courtis og DJ-sett med Ullis Tapes. 

Mer info her.nyMusikk Stavanger Vårkonsert 2019

6. april kveld og natt påpå RIMI/IMIR Scenekunst

En mangeårig tradisjon for nyMusikk Stavanger er vårkonserten vår, som gjerne varer i 4-5 timer og kombinerer korte innslag av lokale og tilreisende kunstnere: alt fra uetablerte, gjerne studenter og  vgs-elever,  til samtidsmusikk-eksperter.  Hovedidéen har vært å få de lokale talentene fram i lyset, unge aktører og komponistspirer. Programmet går mellom 4-5 scener, i ekte festivalstil.Stilartene  er  varierte,  både kunstmusikk, improvisasjon, støymusikk, elektronisk lydkunst og installasjoner får  innpass  her. Programmet bestemmes relativt kort tid i forveien. Spillested 2019: RIMI/IMIR Scenekunst. 

----------

nyMusikk Stavanger er støttet av Norsk kulturråd og Stavanger kommune.

www.facebook.com/NyMusikkStavanger
www.nymusikk.no
stavanger@nymusikk.no