Program høst 2017
 

31.08: Kuppelkupp: Små Grå 
Stavanger kunstmuseum ​kl 19.00

Små Grå er fire sangere som jobber med vokalimprovisasjon og scenekunst. Sammen med kunstneren, koreografen og filmregissøren Kim Hiorthøy, har de laget en forestilling som er basert på improvisasjon innenfor klart definerte rammer og regler av ulik art. Navnet på prosjektet er "Kjemi", og tematikken dreier seg rundt kretsløpet av materie i denne verden som består gjennom tiden, men som forflytter seg fra legeme til legeme.
 

14.09 - 15.09: Hear See
RIMI/IMIR Scenekunst, fra kl.19.30 torsdag + kl.12-16 fredag

Hear See er en nyutviklet konsertserie på RIMI/IMIR Scenekunst som baserer seg på samspillet mellom live musikk og visuelle elementer. Her får vi oppleve en krysspollinering mellom de to komponentene, hvor en kan se lyden og høre det synlige. I sentrum for septembers arrangement står Trioer, et samarbeidsprosjekt mellom gruppa Blank Blank og gitarist Stephan Meidell.

Program:
Torsdag: Stephan Meidell/Trioer + Catherine McRae med film av Jem Cohen (US) + Burning Axis 2 (NO) (Jan Christian Lauritzen og Nils Erga) med Trioer Visuals.
Fredag: Trioer: installasjon
 

26.09 - 6.10: Maja S.K. Ratkje: Vannstand
Stavanger konserthus

Installasjon i samarbeid med Unge talenter Bjergsted og Den Kulturelle Skolesekken. Åpent for publikum 26.09 og 27.09 kl.16-17. Gratis inngang.
 

22.10: Kitchen Komponist
Stavanger konserthus, Zetlitz, kl. 20.00

Med hele seks uroppførelser på menyen serverer vi resultatet av et spennende møte mellom musikere i Kitchen Orchestra og seks komponister fra nyMusikks Komponistgruppe. Kitchen Orchestra er Stavangers egen smeltedigel av musikere som liker å utfordre musikalske grenser. Seks unge komponister møtte orkesteret for første gang i mai med sine skisser og idéer. Etter en serie workshops har de fullført sine verk, og det er duket for en kveld med stort musikalsk spenn.

Komponister: Ansgar Beste, Erik Håkon Halvorsen, Jos Heutmekers, Tyler Futrell, Lasse Passage og Kristin Bolstad.
 

25.10: asamisimasa
Spor 5, kl.20.00

asamisimasa er et originalt ensemble, bestående av fem særdeles profilerte musikere: Ellen Ugelvik (tangenter), Tanja Orning (cello), Håkon Stene (slagverk), Kristine Tjøgersen (klarinetter) og Anders Førisdal (gitar). De er kjent både for sitt nære samarbeid med komponister, for sitt arbeid med kryssmediale verk og for sin bevisste involvering med avantgarde-tradisjonen.

Program:
Øyvind Torvund - 10 Plans (2017)
Tine Surel Lange – PRESSURE (2017)
Trond Reinholdtsen - Music as Emotion (2007)
 

17.11: nyMusikk på Loftet: acoustic solitude
Tou Scene, Loftet, Kl.20.00

nyMusikk presenterer ulike solister på rekke og rad denne kvelden. I en verden hvor livene våre i økende grad forenes med elektroniske duppeditter, går vi gjerne og lengter etter en liten avveksling. Denne konsertens eneste aktører er menneskene + deres instrumenter, og musikerne vil utforske mulighetene som finnes i den ensomme instrumentalistens møte med publikum.

Line-up: Bjørnar Habbestad (fløyte), Michael Duch (kontrabass), Signe Irene Time (vokal), Maria Karpinets (obo)

 

----------

nyMusikk Stavanger er støttet av Norsk kulturråd og Stavanger kommune.

www.facebook.com/NyMusikkStavanger
www.nymusikk.no
stavanger@nymusikk.no

Små Grå
Kitchen Orchestra
Maja S.K. Ratkje. Foto: Dan Petter Neegaard.