Vårprogram 2018

Søndag 21.01: Reisen til jordens hjerte
Tou Scene: Scene 1, kl.13.00 og 14.30

Billetter kjøpes her

En forestilling for barn fra 4-11 år.
Forteller: Marianne Stenerud
Komponist/musiker: Gunhild Seim
Scenograf/visuell konsulent: Terese Arildsdatter Riis

Denne forestillingen har utgangspunkt i eventyret "Prinsessen som gikk til jordens hjerte" av Regine Normann. Kunstnerne har jobbet med eventyret over tid, og gjort forskjellige versjoner og eksperimentert med ulike musikalske og fortellermessige uttrykk. Underveis har de latt seg inspirere av samtidsmusikk, og beveget seg fra en tradisjonell forteller- og musikerrolle frem mot en sterkere integrering mellom musikk og ord.


Søndag 04.02: Stillae
Skur 2 kl.14.00

Stillae er en Oslobasert trio bestående av fløytist Yumi Murakami, sopran Janne Berglund og gitarist Åsmund Stener Olsen. Konserten vektlegger nyskrevne komposisjoner komponert spesielt for trioen. Det blir musikk av hovedsaklig norske, men også nordiske komponister.
Musikk av Bjørn Bolstad Skjelbred, Jørgen Karlstrøm, Jan Martin Smørdal, Rune Boutroue Bekkhus, samt musikk av kometene i ny musikk - islandske Anna Thorvaldsdottir og danske Simon Steen Andersen.


Lørdag 03.03: Daniel Levin + Schlippenbach/Narvesen duo
Spor 5 kl.20.00

Cellisten Daniel Levin er en av de virkelig fremadstormende improvisatorer nå til dags, med base i New York. Han har vært med å utgi over 20 album, og er en spennende og markant stemme på den internasjonale samtids- og improvisasjonsscenen. Levins tilnærming til cello og improvisasjon er åpenbarende i sine nyanser, og gir en subtil innsikt i hvor langt instrumentet kan strekkes. Hans musikk gir rom for en virkelig intens og meditativ lytteopplevelse.

--

Den legendariske tyske friformpianisten Alexander von Schlippenbach (f.1938) er en av initiativtakerne og innovatørene til progressiv jazzmusikk i Europa, og har vært retningsgivende på improvisasjonsscenen siden 60-tallet. Slagverker Dag Magnus Narvesen (f.1983) har markert seg både som improvisator og komponist og har knyttet sterke bånd med den europeiske improvisasjonsscenen de siste årene. Duoen spiller musikk med intrikate sykluser og fraser som fletter seg sammen på en unik måte. Det er friimprovisasjon med høy kompositorisk kompetanse på både mikro- og makronivå.
 


Lørdag 14.04: nyMusikks vårkonsert 2018
RIMI/IMIR Scenekunst - RISK, fra kl.20.00

nyMusikk Stavanger inviterer til kulturmaraton lørdag 14.april. Nok en gang gjør vi om den nedlagte Rimi-hallen ved Badedammen om til et salig selvbetjeningslager av live musikk. Det blir improvisasjon, ostinater, generalbass og støy, glorete fremførelser og strømførende lydkunst. Fire timer sånn cirka, fleksibel inngang og utgang, taco truck og utsøkt drikke. party party.


Søndag 29.04: Ng & Ng revisited
RIMI/IMIR Scenekunst - RISK, fra kl.18.00

Johan Jutterström er svensk saksofonist og stipendiat ved UiS Fakultet for utøvende kunstfag. Han plasserer sitt forskningsprosjekt, Ng revisited, i den nåtidige kunstmusikken og den samtidige koreografien. Johan samarbeider med nyMusikk Stavanger om stipendiatets sluttpresentasjon, og har med seg musikerne: Ingeborg Zackariassen, Joakim Envik Karlsson, Johan, Linda Oláh, Sofia Jernberg og Toby Kassell.
18:00 Avspilling av Ng på hodetelefoner (begrenset med plasser, kun 20 hodetelefoner).
18:30 Live premiere av Ng revisited med fullt ensemble.


Fredag 15.06: PARAK.EETS
i samarbeid med Tou Scene
Tou Scene: Scene 1, kl.20.00

Billetter kjøpes her

PARAK.EETS spiller eksperimentell, improvisert musikk, og består av sangeren Ute Wassermann, Richard Scott på modulær synth og Emilio Gordoa på vibrafon. Kombinasjonen av analog modulær synth, preparert vibrafon og eksperimentell stemmebruk, skaper et helt unikt lydbilde en plass mellom organiske fuglelyder og elektroakustisk kammermusikk. Nytt, friskt, abstrakt, og en perfekt start på Stavanger-sommeren.

----------

nyMusikk Stavanger er støttet av Norsk kulturråd og Stavanger kommune.

www.facebook.com/NyMusikkStavanger
www.nymusikk.no
stavanger@nymusikk.no

Gunhild Seim og Marianne Stenerud. Fotograf: Anita Hamremoen
Åsmund Stener Olsen - gitar, Janne Berglund - sopran, Yumi Murakami - fløyte. Foto: Anna-Julia Granberg
Daniel Levin - cello. Foto: Joachim Ceulemans
Johan Jutterström, Ng & Ng revisited
PARAK.EETS Ute Wassermann, Richard Scott og Emilio Gordoa