Om nyMusikk

nyMusikk fremmer kunstmusikk og lydkunst gjennom en rekke prosjekter som konserter, foredrag, kunstnermøter, filmvisninger, performance, festivaler og utstillinger.

Vi er en helårsarrangør  med et nettverk av elleve avdelinger på ulike steder i Norge og samarbeider jevnlig med andre institusjoner som Ultima Contemporary Music Festival, Museet for Samtidskunst, Kunsthall Oslo, KHIO/Kunstakademiet, Teknisk Museum, Cinemateket, med flere.

nyMusikk er den norske seksjonen av ISCM, International Society for Contemporary Music. 

Siden etableringen av nyMusikk i 1938, har samtidsmusikken ekspandert kraftig og oppstår i dag i et mangfold av uttrykk og disipliner. Vi møter samtidsmusikken i film, installasjon, dans, litteratur, performance, orkesterverk, teater, ensembleverk, elektronisk musikk, improvisasjon, lydkunst, feltopptak, poesi og i alle subkategoriene imellom. Denne tverrfaglige sjangerbredden speiler vi i et program som kombinerer lyd- og musikkopplevelser med kritisk refleksjon og debatt. nyMusikk omfavner kompleksitet og risikotaking og inviterer publikum til å lytte på nye måter.

Vi holder til på Grønland i Oslo i et kombinert kontor- og konsertlokale. Her huser vi mange av våre arrangementer i tillegg til et bibliotek med bøker og tidsskrifter om musikk og musikkteori.

nyMusikk er støttet av Norsk kulturråd, Det norske komponistfond, Komponistenes vederlagsfond og Oslo kommune. 

Bibliotek
Vi har et eget bibliotek med musikklitteratur og magasiner som kan leses på stedet eller lånes ut. Møterommet kan brukes av utøvere og arrangørerer i feltet ved behov. Ta gjerne kontakt for å gjøre en avtale.

Utgivelser
Lyd og ulydighet - Ny Musikk siden 1938
Boken om Ny Musikks organisasjonshistorie. Kjøp her

Ballard x Oslo
Essaysamling om J.G. Ballards idéer ifb. festivalen Only Connect 2014. Kjøp her.

Presse og logo
Presseinfo, last ned logo